JBI Nasıl Kurulur?

JBI Nasıl Kurulur?

      Bu yazımızda, işletim sistemi Windows olan bilgisayarlara program nasıl kurulur bunu inceleyeceğiz. JBI programını kurabilmek için sitemizden güncel sürüm indirilebilir. İndirme işlemini yapabilmek için sitemizin sağ üst köşesinde yer alan "Hemen Deneyin" adlı butona tıklayıp, bu yazıda anlatılacak olan JBI (Windows) kurulumunu indiriyoruz. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kurulum dosyasını açabiliriz. Açılan dosyada kurulumu başlatmak için iki defa ileri dedikten sonra, lisans sözleşmesini kabul ederek devam edebiliriz. Programı kurulumu başlamış olup, tamamlanma süresi yaklaşık 1 dakika olmak üzere bilgisayarınız özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Tek yapmanız gereken  arkanıza yaslanıp kurulumun tamamlanmasını beklemek olacak. Yükleme tamamlandı ekranı geldi ise kurulum işlemi tamamlanmış demektir. Kapat butonuna basılıp, kurulum sonlandırılabilir. 

        

      JBI 'a giriş yapabilmek için son birkaç adım kaldı; bağlantı ayarlarını yaparak programda oturum açmak. Program kurulum işlemi doğru bir şekilde yapıldı ise masaüstündeki JBI kısayoluna çift tıklanır. Açılan ekran da yandaki görselde görülmektedir. Bu açılan pencerede yeni bağlantı oluştura tıklanıp, JBI' a giriş yapabilmek için bazı bilgileri eklemeliyiz. Bu bilgileriniz mevcut değilse, bizimle iletişime geçebilirsiniz.  

              Bağlantı bilgileri IP adresi,  port numarası,  kullanıcı adı, şifre ve tanımlı veritabanı adından oluşmaktadır. Bağlantı bilgilerini kaydedebilmek için yeni bağlantı oluştur penceresinden bağlantı adını kendi işletmenize özgü seçebilirsiniz. Örnek: JBI-2023 vb. olarak seçilebilir. 

          

      Veritabanı seçebilmek için  IP adresi,  port numarası,  kullanıcı adı ve şifrenizi doğru bir şekilde ilgili alanlara girmelisiniz. Aksi takdirde veritabanı seçimi yapılamayacak ve  programa giriş yapılamayacak. 

      Son olarak Kaydet butonu ile bağlantı bilgilerinizi kaydedebilirsiniz. Bağlantı bilgileriniz değişmediği sürece bu bilgileri bir sefere mahsus girdikten sonra otomatik olarak gelecektir.




              Bağlantı bilgilerinizi kaydettikten sonra artık tek yapmanız gereken, bağlantı adını seçerek Bağlan butonuna tıklamak. Eğer bu aşamaya kadar bir sorun ile karşılaşılmadıysa JBI kurulumunu tamamlamış oldunuz, artık JBI kullanmaya başlayabilirsiniz.

              İyi çalışmalar dileriz. 





Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap